Artikkelit
Työelämä, psykologia, ruoka, juoma ja näiden ilmiöt. Mistä voisimme kirjoittaa teille? Lue täällä sekä Lyhdyn omia että muualla mediassa julkaistuja artikkeleita.
Yhteishyvä: Väsyttääkö marraskuun pimeys? Toimi näin!
Oleile aamut kirkkassa valossa, mutta sammuttele niitä pikku hiljaa pois iltapäivän aikana. Illalla olisi hyvä viettää aikaa kynttilänvaloa muistuttavassa valossa. Näillä valotempuilla saat pirteyttä päiviin ja sikeää unta öihin kaamosaikana.
Avec: Mitä rohkea markkinointi somessa tarkoittaa?
Oatly suututti aikoinaan maitoteollisuuden perusteellisesti. Brewdog on tarjoillut spesiaaliolutta oravanraatoihin käärittynä. Markkinoinnin ammattilaiset kertovat vinkkinsä tehokkaaseen some-markkinointiin.
Yhteishyvä: Näin teet parhaat korvapuustit
Pakastetusta keksitaikinastaan kuuluisa Bakerika-leipomoyrittäjä Erika Poussa neuvoo nyt, millaisilla nikseillä leivot kotona elämäsi parhaat korvapuustit.
HS: mistä työpaikan huono ilmapiiri yleensä johtuu
On olemassa ensimmäisiä merkkejä, jotka paljastavat, ettei työpaikan ilmapiirissä ole kaikki hyvin. Asiantuntijat kertovat, missä tilanteissa hiljaiset signaalit näkyvät ja miten niihin voi puuttua.
HS: Ota tämä huomioon ennen kuin vaihdat työpaikkaa
On olemassa ensimmäisiä merkkejä, jotka paljastavat, että into nykyistä työtä kohtaan on alkanut hiipua. Työpaikan vaihto ei välttämättä ole paras ratkaisu, sillä motivaatio on mahdollista kääntää uuteen nousuun, sanovat asiantuntijat.
HS: Piikit pystyssä
Joidenkin on erityisen vaikeaa kestää kritiikkiä, ja se näkyy monesti uhmakkaana käytöksenä. Usein taustalla piilee jo lapsuudessa opittu häpeä.
Yhteishyvä: Suomalaiset eivät tajua, miten hyviä kotimaiset raaka-aineet ovat
Keittiöpäällikkö Sauli Kemppainen tunnetaan tinkimättömästä asenteestaan. Loppukesästä avautuvassa Solo Sokos Hotel Pier 4 -designhotellin ravintolassa se tulee esiin upeiden makujen lisäksi kovassa kotimaisuusasteessa ja vastuullisuudessa.
HS: Ei sittenkään avain onneen
Ajatus hyvän elämän ja vahvan itsetunnon yhteydestä on niin järkeenkäypä, ettei sitä kyseenalaistettu vuosikymmeniin. Sitten huomattiin, ettei itsetunnolla ole välttämättä tekemistä onnen ja menestyksen kanssa.
Yhteishyvä: Enemmän kasviksia pikkurahalla?
Hedelmien ja vihannesten syöntiä pitää lisätä entisestään, mutta voiko kuluttaja tehdä sen kukkarolle ystävällisellä tavalla? Vastaus on: kyllä!
Avec: edulliset ruhonosat ovat ravintoloissa nyt arvossaan
Kokki ja lihamestari kertovat, miten lihan kysyntään vastataan toiminnan katetta uhraamatta. Siipikarjan lihan kysynnässä on tapahtunut erityisen raju käänne.
HS: Nelipäiväinen pomo
Outi Sivonen on pomo, joka pitää perjantait vapaana ja kauhistuu ajatuksesta täyteen työviikkoon palaamisesta. Tutkija uskoo, että työelämän seuraava murros on nelipäiväinen viikko täydellä palkalla.
Avec: Maukusta bistro ja Kallion suurin viinikellari
Maukun ravintoloitsijoihin kuuluu Way Bakeryn, Harju 8:n ja Let Me Winen konkareita. Uusi ravintola nousi alkukiitoon taustavoimiensa sosiaalisesta mediasta.
HS: Haussa hyvä tyyppi
Tuntuuko, että taidot ja osaaminen jyrätään työmarkkinoilla, kun haussa on pestistä riippumatta mukava ja joustava tyyppi? Tällaisia hakijoita työnantajat suosivat.
Yhteishyvä: Tiedätkö, mitä heität biojätteisiin?
Tuttu tilanne kaikille meille: vaikka ruokahävikkiä kuinka yrittäisi vähentää, biojäteastia tuntuun täyttyvän kuin itsestään. Näin teet muutoksen, jolla tapat hävikin ja säästät selvää rahaa.
Yhteishyvä: Olut pääsiäisruoan kaveriksi
Tomaattiset karitsapullat maistuvat hieman makean ja maltaisen paahteisen amber ale -oluen kanssa, mutta perinteisen lampaanviulun kumppaniksi kannattaa harkita täyteläisempää juomaa.
Yhteishyvä: Olut perinteiseen joulupöytään
Vehnäolut sekä vaalea ja tumma lager ovat joulupöydän sopuisia yleisoluita. Jos haluat makuelämykseltä enemmän, valitse ruokalajille täsmäolut. Olutta ei tarvitse olla paljon: puolen litran juomasta riittää monta maistiaista jaettavaksi.
Yhteishyvä: onnistu oluen ja ruoan yhdistämisessä
Olut sopii ruoalle paremmin kuin mikään muu juoma. Sen makukirjo on valtava: oluesta voi löytää melkeinpä miltä tahansa aromeja kevyen sitruunaisesta aina tummanpuhuviin savuisiin sävyihin.
Avec: Calabrian chiliä, korealaisia makuja ja rentoa nostalgiaa
Epävarmoina aikoina tuttu ja turvallinen vetoaa ihmisiin, myös ravintoloissa. Kotoisa ympäristö ja nostalgiset maut houkuttavat, mutta liian tylsä ei saa olla. Miltä tämän vuoden ravintolatrendit näyttävät?
Avec: Lounasruokailu välipalaistuu
Yksi lämmin ruoka päivässä vakiintuu, ja sekin saatetaan koostaa makupaloista. Mitkä ovat lounasruokailun trendit vuonna 2024?
Avec: Lager-hifistelyä ja mallasnostalgiaa
Jos käsittelyssä oleva alkoholilain muutos toteutuu, vahvojen oluiden tulo ruokakauppoihin ja tuoreen oluen kotiinkuljetus tulevat ravistelemaan oluttrendejä.